Deelvraag
|
Activiteitenplan
|
|
||||||
Wat wil je weten?
|
Benodigde informatie?
Kennis? Gegevens? Waarden?
|
Waar kunnen we de
informatie vinden? Welke bronnen?
|
Hoe gaan wij de
informatie vergaren?
|
Wat gaan we met de gegevens
doen?
|
||||
|
|
|
|
|
||||
Techniek
|
|
|
|
|
||||
1. Wat is er goed aan
de grill en wat niet, wat moet er anders?
|
Kennis
|
Zelf het apparaat
gebruiken en testen.
|
Zelf onderzoek doen
aan apparaat.
|
Gebruiken in het
ontwerpproces.
|
||||
2. Hoe warm is het
product op zijn top?
|
Gegevens
|
Zelf metingen doen aan
het apparaat.
|
Door met een
warmtemeter het aantal graden te meten.
|
Kijken of dit goed is
en of we het apparaat daarop kunnen optimaliseren.
|
||||
3. Welke producten mag
je niet in combinatie gebruiken met de grill? (bijvoorbeeld:
schoonmaakmiddelen)
|
Kennis
|
De opdrachtgever zal
ons hier antwoord op kunnen geven.
Ook kunnen we het in de winkels waar de grill wordt verkocht vragen. |
Tijdens het bezoek aan
de opdrachtgever kunnen we dit vragen.
We kunnen naar winkels gaan en het daar ook vragen. |
Rekening mee houden in
het ontwerpproces
|
||||
4. Waarom steken de
grilplaten uit?
|
Kennis
|
De opdrachtgever zal
ons hier antwoord op kunnen geven.
Ook kunnen we het in de winkels waar de grill wordt verkocht vragen. |
Tijdens het bezoek aan
de opdrachtgever kunnen we dit vragen.
We kunnen naar winkels gaan en het daar ook vragen. |
Gebruiken in het
ontwerpproces van de grill. Kijken of het geoptimaliseerd kan worden.
|
||||
5. Welke techniek
wordt er nu gebruikt bij het verwarmen van de grill?
|
Kennis
|
Zelf onderzoek doen.
Vragen aan de opdrachtgever. Vragen in een winkel. |
De grill uit elkaar
halen, en onderzoek doen.
Vragen stellen tijdens opdrachtgever bezoek. Vragen in winkel. |
Kijken of het op een
andere manier moet.
Of kijken of het geoptimaliseerd kan worden. |
||||
6. Welke
productietechnieken worden gebruikt om de grill te maken?
|
Kennis
|
Vragen aan de
opdrachtgever.
|
Vragen stellen aan de
opdrachtgever.
|
Gebruiken in het
ontwerpproces.
|
||||
7. Welke delen van de
grill worden warm?
|
Kennis
|
Zelf onderzoek doen.
|
Zelf onderzoek doen
aan apparaat.
Apparaat testen. |
Gebruiken in het
herontwerp.
Kijken of er wat veranderd moet worden. |
||||
8. Hoe zijn de
verschillende onderdelen van de grill vastgemaakt?
|
Kennis
|
Zelf onderzoek doen.
Vragen aan de opdrachtgever. |
Zelf onderzoek doen.
Vragen aan de opdrachtgever. |
Gebruiken in het
ontwerpproces van de grill. Kijken of het geoptimaliseerd kan worden of dat
het veranderd moet worden.
|
||||
9. Hoe lang blijft het
product warm?
|
Kennis, gegevens
|
Zelf onderzoek doen.
Vragen aan de opdrachtgever. Kijken in de handleiding. |
Zelf metingen doen.
Vragen stellen aan de opdrachtgever. Kijken in de handleiding. |
Gebruiken in het
ontwerpproces.
Kijken of dit geoptimaliseerd kan worden. |
||||
10. Hoe lang duurt het
voordat je het product kan gebruiken?
|
Kennis, gegevens
|
Zelf onderzoek doen.
Vragen aan de opdrachtgever. Kijken in de handleiding. |
Zelf metingen doen.
Vragen stellen aan de opdrachtgever. Kijken in de handleiding. |
Gebruiken in het
ontwerpproces.
Kijken of dit geoptimaliseerd kan worden. |
||||
11. Wat waren de oude
Europese normen?
|
Kennis
|
Opzoek in de wet van
10 jaar geleden.
Vragen aan de opdrachtgever. Kijken in de handleiding |
Opzoek in de wet van
10 jaar geleden.
Vragen aan de opdrachtgever. Kijken in de handleiding |
Gebruiken om te kijken
wat er veranderd is met nu.
Verouderde onderdelen aanpassen. |
||||
12. Wat zijn de nieuwe
Europese normen?
|
Kennis
|
Opzoeken in de wet.
|
Opzoeken in de wet.
|
kijken wat er
verandert is sinds 10 jaar geleden.
Onderdelen aanpassen. |
||||
Milieu
|
|
|
|
|
|
|
||
1. Hoeveel energie
gebruikt de grill?
|
Gegevens, kennis
|
Kijken in de
handleiding.
Vragen aan de opdrachtgever. Zelf onderzoek doen. |
Kijken in de
handleiding.
Vragen aan de opdrachtgever. Zelf metingen doen. |
Gebruiken in het
ontwerpproces.
Kijken of dit geoptimaliseerd kan worden. |
||||
2. Zijn er schadelijke
stoffen of materialen gebruikt in de grill?
|
Kennis
|
Vragen aan de
opdrachtgever.
Zelf onderzoek doen. |
Zelf onderzoek doen.
Vragen aan de opdrachtgever. |
Gebruiken in het
ontwerpproces.
Aanpassingen doen in het ontwerp. |
||||
3. Welke milieu
wetgevingen zijn er in verband met schadelijke stoffen?
|
Kennis
|
Opzoeken in wet.
|
Opzoeken in de wet.
|
Rekening mee houden in
het ontwerpproces.
|
||||
4. Welke materialen
bevat de grill?
|
Kennis
|
Vragen aan
opdrachtgever.
Zelf onderzoek doen. |
Vragen aan
opdrachtgever.
De grill zelf uit elkaar halen. |
Gebruiken in het
ontwerpproces.
|
||||
Mens
|
|
|
|
|
||||
1. In welke omgeving
wordt het product gebruikt?
|
Kennis
|
Vragen aan gebruikers.
|
Vragen aan gebruikers.
Enquête houden. |
Rekening mee houden in
het ontwerpproces.
|
||||
2. Hoe maak je het
product schoon?
|
Kennis
|
Kijken in de
handleiding.
Vragen aan de opdrachtgever. |
Zelf kijken in de
handleiding.
Vragen aan de opdrachtgever. |
Rekening mee houden in
het ontwerpproces.
|
||||
3. Waar berg je het
product op?
|
Kennis
|
Vragen aan gebruikers.
|
Vragen aan gebruikers.
Enquête houden. |
Rekening mee houden in
het ontwerpproces.
|
||||
4. Hoe zet je het
product aan?
|
Kennis
|
Zelf onderzoek doen.
|
Zelf de grill bekijken
|
Kijken of dit goed is
of dat dit verbeterd moet worden.
|
||||
5. Wie gaat het
product gebruiken?
|
Gegevens, kennis
|
Vragen aan de
opdrachtgever wat de doelgroep is.
Vragen aan mensen wie de grill zou gebruiken. |
Vragen aan de
opdrachtgever wat de doelgroep is.
Enquête houden. |
Rekening mee houden in
het ontwerpproces.
|
||||
6. Waarom is de
vormgeving van de grill zo?
|
Kennis
|
Vragen aan de
opdrachtgever.
Zelf redenen zoeken. |
Vragen aan de
opdrachtgever.
Zelf redenen zoeken. |
Kijken of de
vormgeving niet verbeterd kan worden.
|
||||
7. Moet het herontwerp
van het product dezelfde vormgeving hebben?
|
Kennis
|
Vragen aan de
opdrachtgever.
Opzoek in blokboek. |
Vragen aan de
opdrachtgever.
Kijken of er een eis van staat in het blokboek. |
Rekening mee houden in
het ontwerpproces.
|
||||
Markt
|
|
|
|
|
||||
1. Bevat de grill
onderdelen die overbodig zijn?
|
Kennis
|
Zelf onderzoek doen
aan de grill.
|
Zelf onderzoek doen
aan de grill.
Kijken of er overbodige dingen opzitten. |
Rekening mee houden
bij het ontwerpproces.
|
||||
2. Wat is de huidige
prijs van de grill?
|
Gegevens, kennis.
|
In winkel kijken.
Op internet opzoeken. Vragen aan de opdrachtgever. |
Zelf onderzoek doen.
In winkel kijken. Op internet opzoeken. Vragen aan de opdrachtgever. |
Kijken of deze
functies verbeterd kunnen worden of kunnen worden uitgebreid.
|
||||
3. Wat zijn de
productiekosten van de grill?
|
Gegevens, kennis.
|
Vragen aan de
opdrachtgever.
|
Vragen aan de
opdrachtgever.
|
Rekening mee houden in
het ontwerpproces.
|
||||
4. Wat voor
concurrentie is er allemaal?
|
Kennis.
|
Zelf onderzoek doen op
internet en in winkels.
|
Zelf
concurrentieonderzoek doen.
|
Kijken of we wat kunnen opsteken van de
concurrenten.
Rekening houden met de concurrenten in het ontwerpproces. |
woensdag 6 maart 2013
Zoekplan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten