woensdag 6 maart 2013

Zoekplan

Deelvraag
Activiteitenplan


Wat wil je weten?
Benodigde informatie? Kennis? Gegevens? Waarden?
Waar kunnen we de informatie vinden? Welke bronnen?
Hoe gaan wij de informatie vergaren?
Wat gaan we met de gegevens doen?







Techniek





1. Wat is er goed aan de grill en wat niet, wat moet er anders?
Kennis
Zelf het apparaat gebruiken en testen.
Zelf onderzoek doen aan apparaat.
Gebruiken in het ontwerpproces.

2. Hoe warm is het product op zijn top?
Gegevens
Zelf metingen doen aan het apparaat.
Door met een warmtemeter het aantal graden te meten.
Kijken of dit goed is en of we het apparaat daarop kunnen optimaliseren.

3. Welke producten mag je niet in combinatie gebruiken met de grill? (bijvoorbeeld: schoonmaakmiddelen)
Kennis
De opdrachtgever zal ons hier antwoord op kunnen geven.
Ook kunnen we het in de winkels waar de grill wordt verkocht vragen.
Tijdens het bezoek aan de opdrachtgever kunnen we dit vragen.
We kunnen naar winkels gaan en het daar ook vragen.
Rekening mee houden in het ontwerpproces

4. Waarom steken de grilplaten uit?
Kennis
De opdrachtgever zal ons hier antwoord op kunnen geven.
Ook kunnen we het in de winkels waar de grill wordt verkocht vragen.
Tijdens het bezoek aan de opdrachtgever kunnen we dit vragen.
We kunnen naar winkels gaan en het daar ook vragen.
Gebruiken in het ontwerpproces van de grill. Kijken of het geoptimaliseerd kan worden.

5. Welke techniek wordt er nu gebruikt bij het verwarmen van de grill?
Kennis
Zelf onderzoek doen.
Vragen aan de opdrachtgever.
Vragen in een winkel.
De grill uit elkaar halen, en onderzoek doen.
Vragen stellen tijdens opdrachtgever bezoek.
Vragen in winkel.
Kijken of het op een andere manier moet.
Of kijken of het geoptimaliseerd kan worden.

6. Welke productietechnieken worden gebruikt om de grill te maken?
Kennis
Vragen aan de opdrachtgever.
Vragen stellen aan de opdrachtgever.
Gebruiken in het ontwerpproces.

7. Welke delen van de grill worden warm?
Kennis
Zelf onderzoek doen.
Zelf onderzoek doen aan apparaat.
Apparaat testen.
Gebruiken in het herontwerp.
Kijken of er wat veranderd moet worden.

8. Hoe zijn de verschillende onderdelen van de grill vastgemaakt?
Kennis
Zelf onderzoek doen.
Vragen aan de opdrachtgever.
Zelf onderzoek doen.
Vragen aan de opdrachtgever.
Gebruiken in het ontwerpproces van de grill. Kijken of het geoptimaliseerd kan worden of dat het veranderd moet worden.

9. Hoe lang blijft het product warm?
Kennis, gegevens
Zelf onderzoek doen.
Vragen aan de opdrachtgever.
Kijken in de handleiding.
Zelf metingen doen.
Vragen stellen aan de opdrachtgever.
Kijken in de handleiding.
Gebruiken in het ontwerpproces.
Kijken of dit geoptimaliseerd kan worden.

10. Hoe lang duurt het voordat je het product kan gebruiken?
Kennis, gegevens
Zelf onderzoek doen.
Vragen aan de opdrachtgever.
Kijken in de handleiding.
Zelf metingen doen.
Vragen stellen aan de opdrachtgever.
Kijken in de handleiding.
Gebruiken in het ontwerpproces.
Kijken of dit geoptimaliseerd kan worden.

11. Wat waren de oude Europese normen?
Kennis
Opzoek in de wet van 10 jaar geleden.
Vragen aan de opdrachtgever.
Kijken in de handleiding
Opzoek in de wet van 10 jaar geleden.
Vragen aan de opdrachtgever.
Kijken in de handleiding
Gebruiken om te kijken wat er veranderd is met nu.
Verouderde onderdelen aanpassen.

12. Wat zijn de nieuwe Europese normen?
Kennis
Opzoeken in de wet.
Opzoeken in de wet.
kijken wat er verandert is sinds 10 jaar geleden.
Onderdelen aanpassen.

Milieu






1. Hoeveel energie gebruikt de grill?
Gegevens, kennis
Kijken in de handleiding.
Vragen aan de opdrachtgever.
Zelf onderzoek doen.
Kijken in de handleiding.
Vragen aan de opdrachtgever.
Zelf metingen doen.
Gebruiken in het ontwerpproces.
Kijken of dit geoptimaliseerd kan worden.

2. Zijn er schadelijke stoffen of materialen gebruikt in de grill?
Kennis
Vragen aan de opdrachtgever.
Zelf onderzoek doen.
Zelf onderzoek doen.
Vragen aan de opdrachtgever.
Gebruiken in het ontwerpproces.
Aanpassingen doen in het ontwerp.

3. Welke milieu wetgevingen zijn er in verband met schadelijke stoffen?
Kennis
Opzoeken in wet.
Opzoeken in de wet.
Rekening mee houden in het ontwerpproces.

4. Welke materialen bevat de grill?
Kennis
Vragen aan opdrachtgever.
Zelf onderzoek doen.
Vragen aan opdrachtgever.
De grill zelf uit elkaar halen.
Gebruiken in het ontwerpproces.

Mens





1. In welke omgeving wordt het product gebruikt?
Kennis
Vragen aan gebruikers.
Vragen aan gebruikers.
Enquête houden.
Rekening mee houden in het ontwerpproces.

2. Hoe maak je het product schoon?
Kennis
Kijken in de handleiding.
Vragen aan de opdrachtgever.
Zelf kijken in de handleiding.
Vragen aan de opdrachtgever.
Rekening mee houden in het ontwerpproces.

3. Waar berg je het product op?
Kennis
Vragen aan gebruikers.
Vragen aan gebruikers.
Enquête houden.
Rekening mee houden in het ontwerpproces.

4. Hoe zet je het product aan?
Kennis
Zelf onderzoek doen.
Zelf de grill bekijken
Kijken of dit goed is of dat dit verbeterd moet worden.

5. Wie gaat het product gebruiken?
Gegevens, kennis
Vragen aan de opdrachtgever wat de doelgroep is.
Vragen aan mensen wie de grill zou gebruiken.
Vragen aan de opdrachtgever wat de doelgroep is.
Enquête houden.
Rekening mee houden in het ontwerpproces.

6. Waarom is de vormgeving van de grill zo?
Kennis
Vragen aan de opdrachtgever.
Zelf redenen zoeken.
Vragen aan de opdrachtgever.
Zelf redenen zoeken.
Kijken of de vormgeving niet verbeterd kan worden.

7. Moet het herontwerp van het product dezelfde vormgeving hebben?
Kennis
Vragen aan de opdrachtgever.
Opzoek in blokboek.
Vragen aan de opdrachtgever.
Kijken of er een eis van staat in het blokboek.
Rekening mee houden in het ontwerpproces.

Markt





1. Bevat de grill onderdelen die overbodig zijn?
Kennis
Zelf onderzoek doen aan de grill.
Zelf onderzoek doen aan de grill.
Kijken of er overbodige dingen opzitten.
Rekening mee houden bij het ontwerpproces.

2. Wat is de huidige prijs van de grill?
Gegevens, kennis.
In winkel kijken.
Op internet opzoeken.
Vragen aan de opdrachtgever.
Zelf onderzoek doen.
In winkel kijken.
Op internet opzoeken.
Vragen aan de opdrachtgever.
Kijken of deze functies verbeterd kunnen worden of kunnen worden uitgebreid.

3. Wat zijn de productiekosten van de grill?
Gegevens, kennis.
Vragen aan de opdrachtgever.
Vragen aan de opdrachtgever.
Rekening mee houden in het ontwerpproces.

4. Wat voor concurrentie is er allemaal?
Kennis.
Zelf onderzoek doen op internet en in winkels.
Zelf concurrentieonderzoek doen.
Kijken of we wat kunnen opsteken van de concurrenten.
Rekening houden met de concurrenten in het ontwerpproces.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten